Versnellingsbak schakel 2 

Ik had een probleem  met de nylon schakel bus gehad van mijn T4 Caravelle 111kw bj1999.
Eerst heb ik het geprobeerd met de zogenaamde gepast geweld methode d.w.z. met een lang stuk ijzer de schakel stang van links naar rechts te duwen waarbij ik de andere kant heb gevangen met een stuk hout. Echter bij mijn t4 is daar alles zo volgebouwd dat ik met deze staaf ijzer niet genoeg slag kon maken om de bewuste nylon kogel in het nylon busje te manipuleren.
Vandaar heb ik het volgende bedacht , ik heb het oog van de metalen steun half doorgezaagd en deze met een tweetal M6 moertjes en boutjes deelbaar gemaakt .
Waarbij ik het halve maantje van het bovenste deel verstevigt heb met een stukje hoekijzer.
De werk volgorde is dan eerst het nylon busje met een aangepaste lijmtang in het nylon kogeltje geklikt ,toen deze samen in het onderste halve schaaltje van de steun gelegd. Daarna het andere halve metaal schaaltje er op geklikt en met de twee M6 boutjes vast gedraaid. Dit werkte voor mij perfect. zie foto's voor verdere verduidelijking.

met vriendelijke groet Rick Broekhuis.

PS.
Met aangepaste lijmtang bedoel ik een sleuf zagen in de metalen voet om die vervolgens achter de nylon kogel te laten grijpen en dan de nylon bus tegen de kogel leggen en dan de lijmtang aan draaien tot die in elkaar klikt.

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage