T4 chroom 

Peter 887 was even creatief geweest , maak je eigen " chromen T4"

 
Zelf je Grill verchromen.
 
Het is niet moeilijk. Wat je nodig hebt, is veel geduld, doorzettingsvermogen en een scherp hobbymes. Ik heb chroom plakband genomen van de Gamma, die hebben deze te koop, om ondertapijt voor parketvloeren aan elkaar te verbinden. Je begint met het demonteren van de Grill uit de auto. En daarna demonteer je het kunststof deel uit het metalen frame, tevens demonteer je het TDI logo (voorzichtig met de klipjes). Nu moet je de kunststof grill reinigen met wasbenzine (niet met thinner, dit lost het kunststof op). De rol, chroom plakband is +/- 5 cm breed, dit is te breed om op de grill te plakken.. Hiervoor ben je plakband nodig van 2 cm breedte, dit kun je op twee manieren bewerkstelligen. De ene, je zaagt op een lintzaag, 2cm van de rol af en maakt de gezaagde kant, weer mooi vlak op een schuurschijf. de tweede methode is, je laat de rol, in z'n oorspronkelijke Formaat. En snijdt hem tijdens het beplakken van de grill, met het hobbymes op maat. Het is belangrijk dat er geen stofdeeltjes op de lamellen zitten, deze zie je namelijk altijd weer terug onder het plakband. Als je alles hebt voorbewerkt, kun je beginnen met het plakken. Plak het plakband in de lengte over de lamel, zodanig dat je aan de bovenkant ongeveer 1,5 cm plakband hebt. Wrijf dit eerst op de scherpe voorlijst van de lamel vast, daarna wrijf je de 1,5 cm vanaf de voorlijst met de vingertop mm voor mm naar achter vast, niet te grote gedeeltes willen doen, dan gaat het plooien. Als je hiermee klaar bent, dan weer vanaf de voorlijst met de vingertop het proces herhalen naar de onderkant. Nu de plakband mooi afsnijden rond om het VW logo, goed de contouren van de grill volgen. En daarna aan de uiteinden, de plakband afsnijden op 2 mm langer dan de lengte van de grill, deze 2 mm plak je om het uiteinde van de lamel. Dit ritueel moet je nog zeven maal herhalen en je grill is super verchroomt. Op de onderste Grill, heb ik PVC strips geplakt, deze koop ik bij een restoratie bedrijf van oude auto's, die gebruikt deze om op de dakranden te plakken e.d. Ze zijn u U-vormig en er zit een rilletje lijm in die er voor zorgt dat de strip vast plakt op het onderdeel van de auto.
 
Snijdt het plakband tijdens het beplakken op maat. 

Monteer alles weer in omgekeerde volgorde


En zie het eindresultaat. 

Groeten, Anne Jan 298.
 
Verchroomde grill

ik heb bij hornbach plakstrip gehaald het zijn kunststof strippen van 7mm breed en ongeveer
1mm hoog met een groom laagje erop makkelijk op maat te knippen ,de onderste is een bredere het was ongeveer 10 euro.

Groetjes George 143

 
Dit is een hele leuke tip,  Harry van Goor  nr.341 heeft een chromen plakstrip van 3 meter opgehaald bij een doe het zelf winkel . En deze op zijn gril geplakt, na 2 jaar word het chroom een beetje dof. Dan weer ff naar de doe het zelf winkel en een nieuwe strip ophalen. Kosten ......ongeveer € 3,-  
Harry heeft ook een chromen "T4" van een Volvo gehaald en deze op zijn T4 geplakt
 
T4 Langneus in chroom.

1. Op de bovendste frontgrille plak je chroomstrips van 9 mm breed. Deze kan je met een goede schaar gewoon knippen. Wel netjes de vorm van de logo en grille volgen.

2. Over de randjes van de onderste frontgrille schuif en plak je U-vormige chroomstrips
(gemaakt om op de randen van deuren te plakken als bescherming). Ook deze kan je met een goede schaar gewoon knippen. En netjes de vorm van de grille volgen.

De chroomstrips worden in de meeste autoshops verkocht in lengtes van 5 à 6 m. 
Met één rol van elk klaar je klus.

Groetjes,
Rony153

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage