inbouw van roof mounted flip monitor

Omdat ik het gehannes met losse kabels, dvd schermpjes e.d. tijdens de vakanties zat was heb ik wat anders bedacht.

Voor niet al te veel geld zijn er autoradio's te koop met DVD afspeelfunctie. Uiteraard zijn er ook dubbel DIN apparaten verkrijgbaar maar ik heb gekozen voor een enkel DIN standaard autoradio met bluetooth handsfree, USB aansluiting en DVD functie. Voor slechts 120 euro nieuw gekocht op marktplaats. Dan heb je nog een roof mounted monitor nodig. Aangezien er hier in Nederland en omgeving niet zo veel van te krijgen zijn en best prijzig zijn heb ik de mijne besteld via ebay in de Verenigde Staten. Daar is de keus zeer ruim en de prijzen zijn ook een stuk beter. Inclusief invoer belasting was ik voor een 14 inch 130 euro kwijt.

Als eerste heb ik de strip op het plafond verwijderd. De plafond platen komen dan wat los en je kunt dan de kables eronder wegwerken. De video/audio kabels heb ik achter het handschoenenkastje via de portierstijl omhoog getrokken naar het plafond toe. De voeding heb ik gehaald vanaf het interieur lampje dat in het plafond zit. Alleen is dit wel een continue voeding en gaat deze niet via het contactslot. De monitor gebruikt in 'uit' stand 100mA. Je accu loopt dus niet zomaar leeg maar voor de zekerheid heb ik er een schakelaar tussen gezet voor als ik hem een langere tijd niet gebruik.

Onder de monitor zit een metalen plaat voor de plafond montage. Ik kon deze met twee spaanplaatschroeven prima vastzetten in twee gaatjes die al in een profiel in de metalen dakplaat zitten. Let erop dat je deze niet te strak vast zet want dan trek je de plaat krom (vanwege de druk op de plafond platen) en kun je later de monitor niet meer met de boutjes vast zetten.

De plafond strip heb ik op maat gezaagd tot aan de metalen plaat.

De monitor zat standaard met wel heel korte boutjes vast aan de metalen plaat en ik heb de achterste twee vervangen door wat langere boutjes. Zo kon ik hem wat makkelijker vast zetten op de iets wat krom getrokken metalen plaat.

En voila een een mooi entertainment scherm voor alle zes passagiers achterin.

Het geluid gaat over de boxen van de autoradio en daardoor heb je een goed geluid in de hele auto. Er zit trouwens ook nog een aansluiting op voor een tweede video kanaal, b.v. een spelcomputer. Deze stekker heb ik kort naast de monitor hangen. Wellicht ga ik die in de toekomst nog mooier wegwerken door een ingebouwde stekker in het plafond.

Groetjes Furgoneta (forumnaam)
 

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage