27MC antenne op California Coach

 
CB/27Mhz antenne probleem bij California Couch oplossen       
 
Sinds mijn overstap van een T2 naar de T4 California Couch camper was ik van plan om ook bij de T4 een CB toestel te plaatsen.
Probleem zoals bij de T2 is ook hier de plaatsing v/d antenne omdat het hefdak een simpele plaatsing midden op het metaaldak verhindert. Bij een T2 had je nog een stuk vast dak vooraan waarmee je kon gaan experimenteren maar bij de T4 California Couch is heel het dak gevuld met het hefdak. Daar ik sowieso geen optie nam om gaten te boren in het Polydak en een systeem te maken met flexibele massaverbindingen in het Westydak heb ik een andere oplossing gezocht en gevonden.
 
Namelijk de plaats waar bij de Engelse T4's de ruitenwissers komen. Deze uitsparingen heeft VW wat verzonken geplaatst bij elke T4 en zitten daar te niksen en dus een perfecte plaats om de 12,5mm boor in te zetten. In de meest rechtse uitsparing daarvoor heb ik mooi in het midden (past mooi) het gat gemaakt voor de antennevoet,deze zit dan iets verzonken op die ruitenwisserplaats en bij gedemonteerde antenne zie je'm nog niet eens zitten.
 
Ook binnenin de motorruimte heb je na demontage van de interieurfilter (heb een 1,9TD) plaats zat om de onderkant mooi vast te zetten en de antennekabel te monteren,let wel dat je de kabel niet ergens legt nabij de ruitenwisserarmen en de kabel goed vastmaakt ver van de bewegende delen.

Let wel,enkel de zogenaamde DV27 voet past mooi in die originele uitsparing.

Maar deze DV27 voet is alom tegenwoordig en een standaardvoet die zeer courant is bij alle antennefabrikanten. De voet staat dan iets schuin naar voor gericht maar doordat je de spriet kan verzetten krijg je deze mooi horizontaal.
De SWR op mijn T4 staat zo goed als perfect (niet vergeten af te stellen natuurlijk)
En de motorkap kan MET gemonteerde antenne nog omhoog omdat je de spriet een kwartslag kan verzetten zonder demontage dmv. de vleugelmoer.
Misschien een rare plaats maar een simpele oplossing voor bij Westfalia T4's zonder eigenlijk zomaar wat gaten te boren waar VW het niet heeft voorzien :)
Ik zou het bij onze volgende California Couch weer zo doen.
 
Groet,
Eric
"EVDB" Wjw-ForumID

 

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage