Menu

Volkswagen T4 te water

In Duitsland was in 1997 deze blauwe T4 gestolen met aanhanger in Kinteln Duitsland, na 9 jaar hebben ze hem terug gevonden in Lippesee. T4 zat vol met algen en mossels
 
Busje met aanhanger te water in Groningen.  11 februari 2003
Op het Damsterdiep tussen Garmerwolde en Ten Boer is een bestuurder met zijn bestelbus en aanhangwagen het Damsterdiep in gereden. De bestuurder kon op eigen krachten het voertuig verlaten.

De oorzaak van het ongeval is een verkeert beladen aanhanger waardoor de auto is gaan slingeren.
 
Deze foto's gekregen van Andre Baay een oude kameraad, woorden schieten mij te kort. Andre heeft een koeriersbedrijf met allemaal VW T4's (een goede vriend dus) .
Hij mailde mij het volgende ; Het was een eigen chauffeur van ons hij was
vergeten de auto op de handrem of in de versnelling te zetten vlak voor de
deur van een klant. Shit happens.
Druk op de foto voor een vergroting

T4 te water Taxi

 
 

Unieke Volkswagen Watertaxi voor bezoekers Bedrijfsauto RAI 2002

Gedurende de BedrijfsautoRAl zal Volkswagen RAI-bezoekers, die eens op een andere manier door Amsterdam vervoerd willen worden, plaats laten nemen aan boord van de speciaal gebouwde Volkswagen Watertaxi.

Het gaat om de originele passagiersuitvoering van de Volkswagenbus die geschikt is gemaakt voor vervoer over water. De Watertaxi biedt plaats aan zes passagiers en zal van 7 tot en met 16 februari door de Amsterdamse grachten varen. Het is de eerste keer dat er in Amsterdam een dergelijk vaartuig vaart. Naar verwachting zal de Watertaxi de nodige aandacht van het publiek trekken, temeer omdat de Volkswagen Transporter op de weg al meer dan 50 jaar een normale verschijning is. Om schrikreacties op het water te voorkomen zijn de kapiteins van rondvaartboten gewaarschuwd voor deze opmerkelijke collega-boot.

De Volkswagenbus is bevestigd op het frame van een catamaran en voldoet aan alle eisen die de overheid aan vaartuigen stelt. De Watertaxi wordt aangedreven door een buitenboordmotor die in de bagageruimte van de Transporter is ingebouwd. Verder is alles aan de bus origineel: zaken als de claxon, richtingaanwijzers en verlichting functioneren normaal. Zelfs het verlichte taxibordje op het dak ontbreekt niet.

 

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage