Paravan T5 aanpassing

Hallo Weetjewellers , hier wat foto`s van de aanpassing  van mijn T5.
De eerste drive by wire T5 in Nederland
135 PK 6 traps automaat offroad grey aug. 2006 

Ik ben al een aantal jaren bezig om met mijn handicap weer achter het stuur van een auto te kunnen zitten,dit heb ik eerst geprobeerd met allerlei hydraulische aanpassingen zonder succes. Het aanpassingen bedrijf B&S autoaanpassing in Hoorn heeft in maart dit jaar een licentie gekregen om in Nederland en BelgiŽ het Paravan systeem te mogen inbouwen in autoís.
Na een testrit in de Duitse lesauto was dit het systeem voor mij en na goedkeuring van de RDW heb ik in mijn T5 gekocht.
Vanaf half augustus tot op heden waarschijnlijk tot eind oktober zijn ze bezig met mijn aanpassingen. Simpel gezegd bestaat dit systeem uit drie servomotoren sturen, rem, versnelling dit wordt aangestuurd door een dubbel uitgevoerde computer (veiligheid).
Op de stuurstang wordt een tandwiel aangebracht waarna de servomotoren zijn werk kan doen hetzelfde wordt met het rempedaal gedragen. De keuze hendel voor de versnellingen wordt verwijderd en op dezelfde manier elektronisch uitgevoerd het gaspedaal is al elektronisch uitgevoerd en wordt zo opgepakt.

De computers zijn verbonden met een mini stuur en een gas rem hendel
Daartussen neem ik plaats met mijn rolstoel

Achter mij nog een hek gemaakt worden met een hoofdsteun en een rugsteun en in de hoofdsteun komen richting aanwijzers en de bediening voor de verlichting.
Dit moet nog gemaakt worden maar men is er druk bezig

Op dit moment kijk ik er naar uit om met mijn T5 weer de weg op te kunnen

Samen met ombouw van mijn auto wordt met hetzelfde systeem in hun lesauto gebouwd ook een T5 zodat meerdere mensen met dit systeem kunnen lessen.

Voor meer info http://www.paravan.de

Gr, Erik Heijnen  e.heijnen2&chello.nl &=@

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t5 knop voor de gehele homepage