Menu

Politie T4 bussen

 

Hier zie je een politie T4 van de honden brigade   

 

We waren een dagje uit in Amsterdam, en ik zocht al een hele tijd een Amsterdamse politiebus T4 (met sidebars en tralies voor de ramen). En wat kwam ik tegen ?? 
foto's henk Blaauw (1) 

Rotterdamse ideale VW T4 politiebus

Ik was de Telegraaf aan het lezen en kwam dit mooi krantenartikel tegen .

Rotterdamse auto's vol met James Bond snufjes

Rotterdam, 19-01-2002 

Rotterdamse politieagenten hoeven voortaan niet bang meer te zijn voor vieze rochels in hun nek, afkomstig van zojuist opgepakte arrestanten.

Omdat de agenten het zat zijn om in hun surveillanceauto constant fluimen van recalcitrante verdachten om hun oren te krijgen, worden de nieuwste politiebussen uitgerust met een speciaal anti-spuugscherm. De ontbreekbare, doorzichtige plaat wordt gemonteerd tussen de voorstoelen en de achterbank.
De anti-spuugschermen stonden hoog op het verlanglijstje van de agenten, die volgens korpswoordvoerder A. Geelof voor het eerst zelf mochten aangeven welke zaken ze belangrijk vonden om de nieuwe voertuigen mee uit te rusten.
De speekselplaten komen standaard in de zestig nieuwe zogeheten Directe Hulpverlenings Voertuigen (DHV), die in de hele regio Rotterdam-Rijmond gaan rijden. De bussen, gebouwd op basis van een VW transporter, krijgen daarnaast allerlei James Bond-achtige snufjes aan boord.
Zo krijgt het dashboard het aanzien van een controlekamer, met een video datasysteem, waarop informatie met de meldkamer kan worden uitgewisseld, een mobiele dataterminal die kan inloggen op allerhande politiesystemen , een elektronisch stratenboek en een systeem om de positie te bepalen. Ook komt er speciale oplaadapparatuur voor portofoons
Achterin de nieuwe bus zit de ademanalyseapparatuur, een ehbo-kist, een uitschuifbare ladder van een paar meter hoog, een uitschuifbare stok om agressieve honden mee te vangen, kogelvrij vesten, zwemvesten, speciale gasmaskers, afzetlint en ingenieuze schijfjes met licht om wegen te markeren.
Achterop de politiewagen komt een soort lichtkrant, waarmee de agenten het achteropkomende verkeer met zestien verschillende teksten opdrachten kan geven, zoals "volgen", "stop politie", "alcoholcontrole", of "u rijdt te snel". Op het dak komt een nieuw soort zwaailicht, waarmee tevens met lichtpijlen kan worden aangegeven waar het achteropkomende verkeer heen moet.

 

Nederlandse VW T4 politiebus

Alle politiebureaus hebben ten minste één Volkswagen Transporter in herkenbare politieuitvoering, die speciaal voor de politie is omgebouwd. De zelfdragende carrosserie van de Transporters is versterkt, waardoor deze geschikt zijn voor personenvervoer en een geel kenteken hebben. Ze kunnen inclusief de chauffeur acht mensen vervoeren. Voor de veiligheid is in het dak een vluchtluik aangebracht.

De bussen worden gebruikt voor hand- en spandiensten; overbrengen van fietsen, brommers en andere goederen. Een bus is ook erg handig voor het vervoer van mensen die door de drank niet meer op hun benen kunnen staan.

Het overgrote deel van de Transporters kan worden uitgerust met rasters voor de ramen. Ze zijn dan geschikt voor inzet bij de ME. Tijdens grote evenementen en calamiteiten wordt de Transporter ook wel als ‘vuistbus’ gebruikt. De bus wordt dan bemand met politiemensen die bij vechtpartijen meteen kunnen ingrijpen.

 

Deze foto's gekregen van Maurice Buurstee uit Oud-Gastel

Het zijn foto's van een t4 als arrestanten uitvoering.
De auto is voorzien van een tussenschot boven de wielbak met
gaas,achterin twee klapstoeltjes,voorin 3 stoelen,een tafel,een kastje
en een kist met zitting.
Deze auto heeft Maurice zelf inelkaar gezet, standaard bus naar politiebus. Hij heeft een leuk baantje  :o)

 

Nederlandse Politie Rescue T4

Deze mooie T4 staat bij het politie trainingscircuit in Lelystad.
Compleet uitgerust om alle mogelijke ongevallen op het circuit te kunnen benaderen.
Het circuit is geen openbare weg dus heeft deze auto ook geen kentekenplaten.....

Kentekenplaat is "RESCUE"
Inwendig is die uitgerust met een brancard en veel reddingsmateriaal.

Nederlandse Marechaussee

3 x foto's van Jacob Bonder

 

Duitse Politie 

Belgische  rijkswacht

Luxemburgse politie 

Finse politie

Druk op de foto ,om de bus nog beter te kunnen bekijken

Franse politie

Poolse politie

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage